MoGa BeRKeKaLaN HiNGGa aKHiR NyaWa =))

Daisypath Anniversary tickers

PeRMaTa HaTi KeSaYaNGaN uMMi & PaPa

 Baby Birthday Ticker Ticker

PuTeRa PeNGiKaT CiNTa KaMi

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, August 30, 2010

buang bayi lagi.. =(((

Ya Allah, sian baby yg tidak berdosa ini..sanggup jgk orang buang bayi di bulan baik penuh keberkatan ini..


Kejadian nie berlaku semlm kira-kira 5.30 ptg di simpang 3 sebelah apartment brunsfield riverview, shah alam..yg sedihnya, baby nie diletakkan dlm paper beg dan disangkut di papan tanda " beri laluan ".

kejam & zalimnya sape yg membuang bayi yg tidak berdosa nie..kita nk melahirkan zuriat punyalah susah, mak baby nie senang-senang buang baby x berdosa nie..kejam nye kn?? lg kn binatang yg tuhan xkurniakan akal reti sygkan anak dia, nie kita yg ada akal blh buat mcm nie..



                                             simpang tiga tempat kejadian..


                                               bru pas siap dipotong tali pusat..


                                                            comelnya..


                                                zalimnya hati seorg ibu..siap ada uri lg..


                                          siannya baby malang nie..siap ada darah lg..


moga-moga allah memberi petunjuk kpd ibu bayi yg tidak berdosa ini..

8 comments:

  1. alahaiii :(

    kak yat teramat sedih laaa baca citer mcm niii :((

    nantila komen nak p lap airmata dulu.

    ReplyDelete
  2. erm..tuelah kak yat..kejam kan??kita punyalah susah nk kuarkan anak dia blh sng2 buang mcm tue..lgkan binatang sygkan anak dia..mak baby nie kejam dr binatang lglah agaknya..[ter emo dh nie]

    ReplyDelete
  3. ya'ALLAH...sedihnyer la tengok baby2 yang dibuang ni..kecik2 dah tak merasa kasih sayang mak dan ayah.. :(

    p/s salam kenal dari rumah mama qiestina..

    ReplyDelete
  4. cik min: salam kenal..tuelah..mmg kejam la ibu mcm tue..

    ReplyDelete
  5. kita ni,nak marah anak,nak cubit sket pon berkira-kira..dia boleh gi buang gitu jer anak secomel tu..
    insaflah wahai manusia..x belas ke tgk muke darah daging sendiri..

    ReplyDelete
  6. Huhuhu...sedihnya..dahlah selalu lalu gak tempat tu,zalim sungguh ibu yang buat anak camtu...harap2 adalah orang yang perasan siapa yang letak paper bag tu...

    ReplyDelete
  7. ummi adam: tuela..xd perasaan sgguhla ibu bayi nie kn?? tp, atas dunia nie lepas lglah, akhirat nnati taulah.. nauzubillah..

    ReplyDelete
  8. kak mas: tp xkn mak baby nie x g spital or kinik swasta kn??mesti dia akan g..so time tuelah leh tahu kot..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...