MoGa BeRKeKaLaN HiNGGa aKHiR NyaWa =))

Daisypath Anniversary tickers

PeRMaTa HaTi KeSaYaNGaN uMMi & PaPa

 Baby Birthday Ticker Ticker

PuTeRa PeNGiKaT CiNTa KaMi

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, April 10, 2012

kuching || jong crocodile

after ke sini  dan memborong ikan terubuk , kami pn meneruskan misi kami lg..before tue, kami lunch dgn mcdonald & kfc..kfc sbb permintaan ank dara i nk kepci & mcd plak sbb papa ngn ummi  nk mkn..lgpn kami parking keta area hotel kami menginap then just jln kaki je nk g kepci ngn mcd..kalau u olls sume nk tau, sepjg kami berada di kuching, 2 kali jer kami mkn nasi..sekali kat topspot dan lg skali kat kg boyan..tuepn kami mkn time g bli kek lapis..citer kek lapis entry lain plak yer..bygkn, kami kat semenanjung blh kata 3 kali sari mkn nasi..tetiba dtg jer kuching trus jd omputih u.. asal nk mkn mesti cri fast food.. muahahaha..tekak kami mmg xleh nk trima masakan org sana..

planned asal nk g tgk orang utan ..tp papa nia kata better g kat jong crocodile..lgpn org utan xde apa yg menarik sgt..jln nk ke jong crocodile nie sehala jgk ngn jln nk ke pasar sarikin ngn org utan semenggoh..kami mmg tawakal je coz xde map..tuepn guna gps telefon cap ayam sy jer yg kejap ada line gps & kejap xde line gps..hehehe..tp kira oklah jgk..nk arapkan ke signboard mmg super kedekutlah kat kuching nie..dekat nk smp kat semenggoh org utan bru nmpk signboard nk ke jong crocodile nie..kalau nk ke semenggoh korang kena belok kanan,tp nk ke jong kena straight lg..disebabkn kami xpnh dtg kami rasa jauh giler nk smp ke jong crocodile nie..padahal xsmp pn 30km dr bdr kuching..hehehehe..

jong crocodile nie berada di penghujung kwsn perumahan..kalau korang x perati betul-betul signboard konpem terlajaklah ngn simpang nk msk ke kwsn jong crocodile nie..

smp jer, ngam-ngam kul 3.00 ptg..terus amik tiket 2 dewasa & 1 kanak-kanak..padahal dania xsmp pn lg 3 thn, tp kena byr jgk okeh..tiket utk dewasa rm16 utk seorg dan kanak-kanak plak rm8.00 seorg..so, total utk tiket kami 3 brnk rm40.00..

                                      signboard yg maha usang


                                           kaunter tiket

                                             ikan yg sgt cntik di mata sy


                                     bkn buaya jer yg ada kat sini..sume bntg pn ada
                  
                                            bujang sudin yg tgh tido agaknya time nie


kebetulan time kami smp tue time buaya nk diberi mkn,so dptlah kami tgk crocodile feeding show nie..crocodile feeding show nie dibuat 2 kali sehari..jam 11.00 pg dan 3.00 ptg..

                                               sang bedal yg sdg menunggu mknan utk dimkn


               sang bedal yg sdg mengmbil mknan yg digntung pd tali time crocodile feeding show

time sang bedal nie nk amik mknan,kelakar plak..kbtln gigi buaya yg kmi amik pic nie xde..bila dpt jer daging tue asyik-asyik terlepas je..muahahaha..nia plak bila tgk jer buaya nganga mulut nk amik mknan mesti dia akan nangis..takut gamaknya..sblm tgk zoo biasanya buaya xderlah seganas gini..

after tgk buaya diberi mkn kami pn pegi tgk arapaima plak diberi mknan..


                                                    tmpat ikan arapaima akan diber mknan


                                   pengunjung sdg memerhati ikn arapaima yg akan diber mknnn

                                           ikan arapaima

                                           2 cinta hati sy sdg berpimpinan tgn  =)

                                              kami bersama replika bujang senang =)

lepas abes jer pertunjukan arapaima feeding show tue, kami pn balik ke bdr kuching balik..nk g beli kek lapis kat kg boyan plak..

bersambung lg...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...