MoGa BeRKeKaLaN HiNGGa aKHiR NyaWa =))

Daisypath Anniversary tickers

PeRMaTa HaTi KeSaYaNGaN uMMi & PaPa

 Baby Birthday Ticker Ticker

PuTeRa PeNGiKaT CiNTa KaMi

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, April 17, 2012

proton preve oh proton preve

semlm me sefmly bru jer tgk pelancaran proton preve kat tv1..fuhhh..menarik tertarik wehhhh..proton preve nie keta global pertama di malaysia..mmg berbaloi kalau beli..rege dia pn mmg worth it la..

abg ipar sy mulut becok skali duk suh booking time tgk launching tue..booking booking nie nk guna fulus lah wee...kalau xde fulus sape nk bg booking...muahahaha..



Preve, yang kini boleh didapati di semua bilik pameran Proton Holdings di seluruh negara, ditawarkan dalam tiga varian, iaitu standard eksekutif transmisi manual, standard eksekutif transmisi automatik dan spesifikasi premium transmisi automatik.

Versi standard eksekutif transmisi manual menggunakan enjin 1.6 liter IAFM Continuous Variable Transmission (CVT) lima kelajuan, dan tujuh kelajuan untuk versi automatik, sementara versi spesifikasi premium pula menggunakan enjin 1.6 liter Caj Keberkesanan Minyak (CFE) turbo dengan CVT Protonic tujuh kelajuan.

Model baru ini ditawarkan pada harga RM59,990 seunit bagi versi standard eksekutif transmisi manual, RM62,990 bagi automatik standard eksekutif CVT, dan RM72,990 seunit bagi versi premium.

Semua varian berkenaan ditawarkan dengan jaminan lima tahun atau 150,000 kilometer, atau yang mana terdahulu.

Preve turut mendapat sentuhan anak syarikat milik penuh PROTON, iaitu Lotus Engineering, khususnya dari segi kawalan pemanduan dan pengendalian, yang mampu bertindak balas dengan baik di selekoh pada kelajuan tinggi.

SPESIFIKASI: Proton Preve

  • Enjin 1.6 liter turbo ringan menghasilkan kuasa sama 2.0 liter enjin biasa

  • 138 kuasa kuda, kilasan 205Nm

  • Sistem butang penghidup enjin untuk Premium

  • Stering kuasa hidrolik

  • Brek ABS dengan EBD

  • Dwi beg udara SRS untuk semua varian dan beg udara sisi untuk Premium saja

  • Dilengkapi dengan sambungan 4G WiFi dan sistem navigasi GPS

  • Sistem audio dengan pemain CD MP3 dengan Bluetooth, USB dan sambung iPod

  • Warna pilihan Blue lagoon, Fire red, Genetic silver, Solid white, Tranquility black, Elegant brown

  • Kesemua varian didatangkan dengan jaminan lima tahun atau 150,000 km

  • Tiga varian : Premium (harga dari RM72,990), Eksekutif CVT (harga dari RM62,990), Eksekutif (harga dari RM59,990)
  •  
futnote: kalaulah dpt..alangkah nikmatnya..mmg tgh duk bncng ngn papa nia kalau ank makin bertambah mmg xmuatlah si myvi kami yg sediada tue.. weken nie nk ajak papa nia pegi showroom lah.. lalalalala..  =)

2 comments:

  1. cam best je kan, nanti nak try pi showrrom la nak nengok kete ni...

    ReplyDelete
  2. mama balqis: mmg..berbaloi kalau dpt..cepat-cepat pegi showroom yer

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...