MoGa BeRKeKaLaN HiNGGa aKHiR NyaWa =))

Daisypath Anniversary tickers

PeRMaTa HaTi KeSaYaNGaN uMMi & PaPa

 Baby Birthday Ticker Ticker

PuTeRa PeNGiKaT CiNTa KaMi

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, March 31, 2012

cara pengiraan gaji baru 2012 secara online

semlm, buka jer fb..tgk jpa dh update sal pekeliling berkenaan cola dan gaji baru yg diumumkn olen PM ari tue..

so ari nie time blogwalking td terbca entry seorg blogger tntang cara pengiraan gaji baru..

utk pengiraan gaji baru, penjawat awam perlu memasukkan gaji pokok terakhir yg diterima pada 31.12.2011..maka akan kuarlah brp gaji baru yg akan dpt pd akhir april nie

utk pengiraan gaji baru sila klik di sini ..



alhamdulillah, even dpt lam 100++ tp itu dh menjd rezeki utk kami sefmly..

Friday, March 30, 2012

free seat ke langkawi =)


see..kL ke langkawi free kn??sape-sape yg nk ke langkawi blhlah tempah..tp booking period hanya pada 30 mac, hari ini sahaja dr jam 11.00 am hingga 4.00 pm je.. travel period lak utk bln may thn 2012 shj..

Wednesday, March 28, 2012

kota bharu ~ kL~ Langkawi = RM120

semlm sanggup ku tunggu detik 12.00 mlm, bkn nk wish besday kat sape-sapepn..tp nk tgk big deal dr airasia punya pasal sanggup kutunggu..muahahaha..

kata big deal, tp xbig deal mana pn..

                                                         kb ke kL RM50 peradult
                                kalo nk compare tiket sblm nie kami dpt RM45 utk 3 org pegi balik


                                                kL ~ langkawi RM70 peradult

skrg mmg dlm kepala duk pikir nk ke langkawi..tp bila total sume kami 3 brnk pegi balik RM360..mcm rugi je plak..kalau dr kL ke langkawi berbaloi lg rasanya kalau nk g pn..

so, tggu promo akan dtglah plak..biasa akan ada lg.. mood pujuk diri sendiri..

insyallah, kami nk slowkn sesi mengukur mesia nie..plan thn dpn nk menambah adik nia la plak..doa-doakan sume yer..hope ada rezeki utk kami..

Tuesday, March 27, 2012

big deal lagi dr airasia


stay tuned sume kwn-kwn..tgh pikir-pikirin mana destinasi kami yg akan dtg.. =)

Monday, March 26, 2012

jadual gaji baru ssm 2012 ~ N17

insyallah..



kalau betul..alhamdulillah..

Sunday, March 25, 2012

CUEPACS gesa JPA keluar pekeliling

NILAI: CUEPACS menggesa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) mengeluarkan pekeliling berhubung pelarasan gaji baru bagi kakitangan awam mengikut Skim Saraan Malaysia (SSM) selewat-lewatnya hujung bulan ini.

Presidennya, Datuk Omar Osman berkata, pekeliling itu perlu diedar segera kepada semua kementerian, jabatan dan agensi kerajaan bagi membolehkan pembayaran gaji baru dengan kenaikan antara tujuh dan 13 peratus dibuat kepada semua kakitangan awam mulai bulan depan. 

Beliau berkata, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sudah mengumumkan pelarasan gaji baru kakitangan awam iaitu kenaikan antara tujuh dan 13 peratus tetapi pihaknya masih menunggu pekeliling itu untuk membolehkan setiap agensi membuat kiraan gaji untuk dibayar pada bulan berikutnya. 

“Selagi pekeliling belum keluar, semua agensi tidak boleh membuat kiraan gaji untuk membayar dan kita pekeliling itu mesti selesai hujung bulan ini,” katanya selepas menyampaikan wacana bertajuk ‘Mentransformasikan Skim Perkhidmatan Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA)’ di Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) di sini, semalam.

Pada 8 Mac lalu, Najib mengumumkan pembatalan skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) dan mengembalikan SSM yang ditambah baik dengan pelarasan gaji antara tujuh dan 13 peratus.

Omar berkata, jika JPA lewat mengeluarkan pekeliling itu, ia akan menyukarkan jabatan dan agensi kerajaan membuat kiraan gaji baru, selain perlu membayar tunggakan gaji lebih tinggi pada masa depan.

Mengulas penubuhan suruhanjaya bagi mengkaji secara komprehensif dan holistik perkhidmatan awam negara yang turut diumumkan Perdana Menteri, Omar berkata, ia perlu disegerakan memandangkan pihaknya sudah bersedia dengan kertas kerja daripada 23 kesatuan sekerja bernaung di bawah CUEPACS. –BERNAMA

Friday, March 23, 2012

pakej hotel + tiket gambang waterpark yg cukup murah

semlm, duk blogwalking tgk ada satu blogger tue update sal nk g langkawi..dia beli pakej tue dr sini ..harga dia cukup murah..dia lbh kurang my deal, groupon tue la..

then, me tgk pakej nie ..mcm xcaya weh..RM128 utk :-

 2D1N stay at Superior room For 2 Person which includes:
  • Breakfast
  • Welcome Drink & Snacks
  • Entrance ticket to Bukit Gambang Water Park 





hati meronta-ronta nk booking..mmg nk booking pn..murah beb.. =)

Thursday, March 22, 2012

rezeki di pg kamis =)

maklumlah ari nie pay day katakan, msk jer opis trus check cimb clicks..alhamdulillah..rezeki..then buka plak nuffnang account , tgk ada new be..be yg ketiga utk thn 2012..alhamdulillah lg..rezeki tetap ada xkira dr apa jua bentuk pn..


thanks nuffnang..  syg kamu ketat-ketat..

Wednesday, March 21, 2012

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

mencuba nasib di hari rabu.. =) mane tau nk menjadi rezeki, 5 ribu tue... muahahaha..


 
sape yg nk join blh klik kat sini atau di banner..

kpd rakan-rakan semua, meh kita join beramai-ramai..

Tuesday, March 20, 2012

kuching || waterfront & kg boyan

setel bergambar kat tugu kucing, then kami terus berjln ke waterfront plak..kebetulan time kami menghala ke waterfront ujan turun plak..xderlah lebat sgt, tp blh menyebabkan anak dara sy akan demam jgk..so, sementara menunggu ujan berenti, kami msk seven eleven dulu..time nk msk seven eleven tue, kami mcm pelik sekejap  anak brnk coz tangga nk naik ke seven eleven nie guna tngga kayu..mcm nk msk muzium plak rasa..muahahaha...

then, kami pn trus ke waterfront..ayat mcm karangan bdk-bdk nk exam je... tuepn kami redah jgk even masih ujan..smp kat waterfront apa lg..harus sesi bergambar..tp kebetulan time kami pegi tue dh ptg + ujan kot, xde ramai sgt org area waterfront tue..tp yg nk ke kg boyan ramai plak..so, kami pn decide ke kg boyan..kebetulan time kami ke sana ada pertndingan golf antara negeri di malaysia..mmg pnuh la ngn umat..terpaksa beratur nk naik sampan..

mls nk bercerita pjg lebar, layankan pic smp muntah hijau okeh..

                                            dewan undangan negeri sarawak


                                     ummi nk bergambar but lil nia lngsung xlayan..
                               tgh syiok layan kinder joy time nie. comot tul anak ummi..

                                          sarawak river taxi..


                                    pemandangan kg boyan dr seberang sungai


                                        sdg menuju ke jeti utk ke seberang sungai


                                            nia pelik tgk pak cik bwk sampan
                                  tambang utk naik sampan nie RM0.50 sorang..


                                          pemandangan dr kg boyan plak


            hotel kaler coklat tue hotel de palma, hotel kami menginap selama 3 hari 2 mlm


                       cubaan merasa mee kolok..seriously, tekak sy xleh nk terima mee nie


                                         di jeti utk balik ke seberang sana plak


                                      sdg monitor lil nia takut terjatuh lam air


               ingatnya nk amik pic sunset,skali ujan matahari langsung xnmpk byg pn =(


                                          papa with nia kat waterfront


                                        singgah kat sarawak plaza coz ujan again
                                    ankel nie siap bercerita sal iklim kat negara dia lg
                                dia pn singgah coz ujan jgk..see, baju dia yg basah tue =)

                                 
                                         papa & nia with mat saleh yg peramah
                                   dia nie bisnesman, nk ke mukah atas urusan bisnes


continue lg..

Monday, March 19, 2012

kuching || tugu kucing

smp jer  kat hotel, bergolek-golek + bermalas-malasan bersama kesygan-kesygan sy dulu sblm kuar berjln-jln..kemas apa yg patut & mndikan lil nia then we olls pn bersiap-siap utk kuar..

disebabkan kereta yg dijanjikan akan dpt kul 8 mlm, so we olls decide utk kuar tempat -tempat yg dekat ngn hotel jer dulu..ater hotel dkat ngn waterfront sume so kami pn kuar lah tanpa arah tujuan..muahahaha..kuar je dr hotel kami akn jumpa soping complex dulu like tun jugah,parkson..hotel-hotel kelas 4 or 5 star pn byk area hotel kami menginap tue..

bila dh smp ke kuching, kalau xbergambar dgn tugu kuching mmg xsahkan..

                  ke main papa nk bergmbar,tp anak dara kami langsung xlayan pn


                            nie pn sama..grrrrrrr....susah tul nk amik pic dia skrg nie


                             kami bertiga..


to be continue again..kali nie citer ke waterfront & ke kg boyan plak..ater bersiri-sirikan...

Saturday, March 17, 2012

moga berkekalan till jannah

** musim mengawan sini sana skrg nie.. muahahaha

alhamdulillah, last sunday my kazen dh selamat menjadi isteri org..i'm happy for both of u..dgn skali lafaz jer my kazen dh sah bertukar status..tahniah utk kalian berdua..

tp syg, moment ketika diijabkabulkan xsempat di captured oleh cik nikon kesygan kami..time tue kami ke kuala trg coz ada urusan penting yg perlu di settlekan..smp pn org dh nk bersanding..tuepn sempat captured sikit je moment mereka berdua bersanding..

                                         sehari sblm mjlis
                                    sesi mencucuk bunga manggar

                                   pasangan pengantin bertemakan gold
                                    sama mcm tema kami dulu =p

                                                         nice


                                                           =)


                                            nice..backdrop by photographer on the day

 
                                          sesi bersalaman dgn pengantin..


                                          family potrait..


                                     hantaran dr suami tersyg utk my kazen


                                         simpan elok-elok cheque nie..kang hilang sesaje..


                                   kek yg cantik dan setaaaaappp yg amat..


                                                     sesi memotong kek


                                        majlis mkn beradab..


                                     suapan  dr suami tercinta utk isteri tersyg..

then last thursday majlis di pihak lelaki menyusul plak..

                                     ketibaan rombongan pihak pompuan


                                             nice decoration..i loike..pink + white..


                                        kami yg kebetulan bertema pink on the day.. =)

                                                us in pink theme..

kami sefmly mendoakan semoga ikatan cinta 2 hati menjadi satu antara  kak noli & her hubby berkekalan sehingga ke akhir hayat..xlupa jgk semoga mendpt baby baru cepat-cepat..muahahaha..

Wednesday, March 14, 2012

kuching ||de palma waterfront hotel

continue citer cuti-cuti mesia kami lg..selagi xabes selagi tue akan kuar entry sal cuti-cuti kami nie..

after amik cab,trus ke hotel yg akan kami menginap..yg kelakarnya driver taxi pn xtau nama hotel yg kami akan menginap..dia ckp hotel nie hotel baru..then sy suh dia call en sukardi barulah dpt jumpa hotel nie..pada awalnya kami booking grand supreme hotel..tp kbetulan rezeki kami dh kot..member pat keje sy biasa arrangekn trip utk sekolah pat sy keje..kbtln encik sukardi nie keje ngn hotel..dia reservedkn bilik utk kami..

smp jer trus check in..encik sukardi siap bgtau byrn utk hotel perlu dibuat after check out nnti..dia suh kami stay dulu..siap dia bgtau bilik dia bgkn utk kami tue mmg special sikit..rege pn special..harga member katanya.. muahahaha..


view nama hotel de palma waterfront


1 queen bed + 2 single beds..
selesa teramat..


cantik sgt towel yg digubah tue..


=)

lcd tv

bilik air yg bersih & selesa utk kami sefmly


see, dh jd 2 queen beds..muahahaha
abaikan model xberbayar tgk syiok layan crita kat tv tue

view from my room..

alhamdulillah..sgt selesa..bilik yg kami dpt mmg luas dan sgt puashati..hotel nie dekat je ngn abell hotel & abell residence hotel..kalau nk ke waterfront just blh jln kaki..kedai mkn pn dekat ngn hotel kami..

kalau uolls nk tau, kami just byr RM100.00 pernite utk bilik nie..ater spesel pice kn?? so, total utk 2 mlm RM200..sgt berbaloi..even bkn hotel taraf 4 or 5 stars tp selesa sesgt..lgpn hotel nie baru je dibuka..sy tnya staff hotel, dia ckp bru buka xsmp 6 bln..patut pakcik taxi xtau mana hotel nie..muahahaha..

k, continue lagik.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...