MoGa BeRKeKaLaN HiNGGa aKHiR NyaWa =))

Daisypath Anniversary tickers

PeRMaTa HaTi KeSaYaNGaN uMMi & PaPa

 Baby Birthday Ticker Ticker

PuTeRa PeNGiKaT CiNTa KaMi

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, December 31, 2013

entry penutup 2013

ari nie last day utk thn 2013..esok thn baru 2014 bakal menjelma..bermakna esok jgk bertambah lg sethn umur ummi..camne ngn azam u olls semua..dah tercapai belum??ummi alhamdulillah..blh kata semua tercapai..alhamdulillah..

                               impian terbesar yg dpt dicapai utk 2013..
                               alhamdulillah..syukur atas nikmat kurniaan-Mu..


                                lengkap sepsg anak-anak pengikat cinta ummi & papa


syukur alhamdulillah atas segala nikmat yg Allah beri sepanjang tahun 2013 & tahun² sebelumnya.semoga tahun 2014 lebih baik & bermakna dr tahun² sebelumnya.syukur dikurniakan keluarga yang penyayang,kesihatan yg baik,rezeki yg murah dan didoakan semoga tahun dpn lebih baik lg dr thn nie..in sha allah..

Monday, December 30, 2013

dpt jgk brg dr IKEA

hohoho..nk jgk update..brg dh lama beli..br nk update..brg-brg nie bkn ummi bli sendiri,kbtln kwn ummi nk blik trg kirimkn kat dia srh tlg belikn..kbtln rmh dia dekat je ngn IKEA..kbtln kami nk pindah duk snediri,byklah brg nk kena beli baru..duit pn mengalir mcm air je..


                                             antara brgan yg dibeli
                                              
                                                berus ke apa ntah nie
                                        sng nk bsh botol air tupperware


                                                   byknya borong jam
                                        bkn mahal pn..RM2.50 jer..hehehe
                                      tgk kat giant sebijik camni RM8.00..


                                               lampu meja..RM16.90 je..


                                           klip plastik..  RM3.90
                                        sng nk klip plastik roti nnti..hehehe..

                                               
                                       mangkuk,mug & pinggan utk anak-anak


                                              frame gmbr

                                         rak letak sabun-sabun dlm bilik air..
                                                   

                                            gunting RM4.90 jer utk seset nie..

ikutkn byk lagi benda nk beli..tp tggulah dulu..next timelah plak..rak tv pn ummi beli kat IKEA jgk..bkn beli yg mahal pn..yg rege RM29.90 je..xtau knp ummi gilerkn sgt brgn IKEA nie..mybe design dia simple n mampu milik kot..kalaulah IKEA ngn trg dekat haruslah every week jd destinasi utama kami sefmly..

Friday, December 27, 2013

rindukan saat ini

seriously ummi miss pipi pau adik time nie..sejak dh bsr n melasak nie pipi dh jd pau yg xbrp nk naik..huhuhu..dah nk .sk 11 bn gigi masih xde lg..hohoho..asal senyum je nmpklah gusi dia..even xde gigi tp trasa jgk time dia menggigit..kalaulah ada gigi mau abis org jd mangsa gigitan dia..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, December 26, 2013

giliran tol plak naik


bil letrik,astro,gula dan myk dah naik..now turn tol plak..terkejut tgk rege baru tol..menangisilah sesape yg guna tol-tol yg terlibat..rege yg naik bkn sikit smp 2 hengget pn ado..nmpknya pas nie naik motorsikal or kayuh beskal la sbb nk jimat duit..

Monday, December 23, 2013

nak merajuk ngan NUFFNANG

mood nk update belog dh dtg..hehehehe..

dah lama xdpt BE dr nuffnang..last dpt masa dlm pantang dulu..ummi tgk BE last yg dpt  Women March 2013..lama giler dh xmerasa dpt BE..ikutkn tiap thn ummi dptlah jgk merasa cash out  duit nuffnang even xbyk pn..tp  thn nie langsung nan hado...

mcm nie nk merajuklah..uwaaaaaaaaaaaa...

Tuesday, December 17, 2013

tupperware oh tupperware

tambah koleksi lg..ikutkn last month lg beli..kbtln last month freezermate nie ada promo..apalagi trs grablah..dah lama duk aim nk bli..ikutkn rege sale rm80++..ummi beli dgn harga ahli even ummi bknnya ahli..so dptlah dgn rege rm53..harga biasa dia rm105..untung di situ..hehehe..



tupperware nie mmg cukup berhantu..pantang tgk katalog siaplah ada je benda yg berkenan di hati..bln nie nk amik set one touch ngn multipurpose pink organizer plak..one touch last month promo gak..tp ummi srh kakak yg ummi biasa bli tue simpan dlu utk ummi..next month kn gov bonus..dr duit abis ke lain nmpk jgk set one touch ummi bli..this month nk amik set multipurpose pink organiser dlu..kalau nk amik skaligus pokai beb..hehehe..

masa ummi duk kemas brg nk pindah rmh ari tue,baru perasan rupanya dh byk koleksi tupperware yg ummi ada..biasa ummi bli time offer je..kalau nk bli dgn rege biasa xde maknanya..hehehe..now,dlm kpala duk aim water wonder all ngn rice dispenser je lg..in sha allah akan dpt jgk one day..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, December 16, 2013

senda gurau isnin



Thursday, December 12, 2013

adab pindah rumah baru

1. Azan – Melaungkan azan ketika pertama kali masuk rumah baru. Ia juga baik bagi bangunan yang telah lama ditinggalkan dan tidak dihuni oleh sesiapa. Dalam sebuah hadis, Rasulullah s.a.w. pernah memberitahu bahawa sekiranya sesebuah bangunan (premis/rumah) itu terlalu lama dikosongkan (tanpa penghuni) ianya akan dimasuki sejenis makhluk halus (jin yg dikenali sbgai Al-’Ammar) yang suka tinggal di rumah yang tidak berpenghuni.

2. Membaca surah Al-Baqarah – Sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a., Rasululuuah s.a.w. bersabda yang bermaksud; “Janganlah kamu jadikan rumahmu seperti kubur (hanya untuk tidur), sesungguhnya syaitan akan lari dari rumah yang dibacakan Surah Al-Baqarah.”

3. Banyakkan Solat dan Membaca Al-Quran – Dalam sebuah hadis lain pula, Rasulullah s.a.w. juga menggalakkan agar kita memperbanyakkan solat dan membaca Al-Quran di dalam rumah atau bangunan yang baru diduduki. Baginda bersabda yang bermaksud: “Sinarilah rumahmu dengan memperbanyakkan solat dan membaca Al-Quran.” (hadis riwayat Al-Baihaqi)

4. Baca Surah Yassin, Al-Fatihah dan Al-Ikhlas – Amalkan membaca surah Yassin setiap malam terutamanya 7 malam pertama anda menduduki rumah atau bangunan. Baca juga surah Al-Fatihah sebanyak satu kali, surah Al-Ikhlas 3 kali, selawat ke atas nabi sebanyak 7 kali, ayat Kursi sekali, tetapi di ayat terakhir bacalah sebanyak 7 kali.

5. Pagar Rumah Secara Islam – Perbuatan memagar rumah dengan menanam atau menggantung sesuatu di penjuru atau sudut-sudut tertentu di rumah atau bangunan yang diduduki dengan kepercayaan bahawa benda tersebut akan menjaga dan memelihara keselamatan penghuninya adalah perbuatan yang bertentangan di sisi Islam. Bagaimana pun ada cara yang dibolehkan dan digalakkan mengikut ajaran Islam. Caranya ialah dengan ‘memagar rumah’ dengan merenjis air Yassin di sekeliling rumah.

Ikut panduan berikut: Ambil air kemudian baca surah Al-Fatihah, ayat Kursi, Surah 3 Kul (Al-Ikhlas, Al-Falaq dan Al-Nas). Kemudian tiup ke dalam air tersebut perlahan-lahan hingga habis nafas. Setelah itu, jirus dan renjiskan air tersebut ke setiap penjuru rumah dengan mulai dengan penjuru yang terletak di sebelah kanan dan penjuru seterusnya, mengikut arah berlawanan jarum jam.

notakaki: in sha allah nk cuba buat utk rmh sewa kami..

Wednesday, December 11, 2013

serba hijau

byknya mende nk update tp xjgk berupdate..ikutkn entry for this year mmg ckp sikit kalau nk compare dgn thn yg lps-lps..dh kata me bknnya blogger tegar..tp ttp jgk nk update even blh kira je brp entry sebln..

                                   
                                          
                           
kali nie nk citer sal brg rmh baru kami..yg nie sebahagian drp brg yg kami beli utk rmh kami..masa memilih barang mcm klakar pn ada coz my sis yg beria nk sume brg kaler hijau..dr rak pinggan,besen,bekas garam gula sume,jug air sume kaler hijau..bila kumpul2 sume tgk mcm cantik jer..mcm comel je..mcm sejuk mata memandang je..hehehe..

bkn kesemua brg yg kami bli kaler hijau..ada jgk kaler lain..itupn sbb xde kaler yg sy nak..hehehe..ikutkn mcm dh lengkap brg yg ada..just nk tmbh sikit-sikit je lg..peti n mesin bsh dh smp..next entry sal peti sejuk n mesin bsh yer..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, December 04, 2013

banjir dah tiba

dr semlm kejap ujan lebat then stop jap..then lebat balik..semlm tgk dlm fb mmber air dh mula naik kat area kg sy..

pg td call mmber dia gtau air dh surut balik sbb ujan berenti..ari nie pn sama..kjap ujan..kjap brenti..air dh mula penuh dan kwsn rendah dh mula nmpk air memutih..

kpd rakan2 yg brada di kwsn rendah hendaklah berwaspada dan berhati-hati..di kuantan dgr cerita semua tempat dh dinaiki air dan bekalan elektrik terpaksa diputuskn..ya allah..kesiannya penduduk kuantan..smoga bersbr dgn dugaan dan ujian yg dilalui..

notakaki: ummi el coz hero ummi si danish demam campak..huhuhu

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, December 03, 2013

projek membasuh rumah

alhamdulillah..kami akan berpindah dan duduk sendiri lepas nie..tp bukan rumah sendirilah..kami menyewa..ikutkn rmh yg akan kami duduk nanti xjauh pn dr umh ma & abah yg kami duduki sblm nie..xsmp 5 min pn..ikutkn kami nk menyewa area jauh sikit,tp bila pikirkn jangka masa pjg xjd menyewa jauh..

ikutkn kunci rmh dh dua mggu kami amik dr owner,tp msh blm berkesempatan nk mengemas n membasuh lg..semlm kbtln papa balik awal dr keje so kamipn buatlah projek membasuh rmh..setellah ruang tamu n bilik dulu..ruang dapur msh xsempat nk siapkan..dapur rmh tue mmg bsr..kalau nk buat kenduri mmg sesuai sesgtlah..rmh bknnya modern design tp oklah utk kami 4 beranak menumpang berteduh sementara ada rmh sndiri..

                                                ummi & papa's lil helper


                                     smp biru kesejukan anak dara nie main ngn air

in sha allah,kalau sempat ptg nie nk continue membasuh bahagian dapurlah plak..

futnote: mood dah  xsabar-sabar nk duk umh sendiri..




                                                    

Wednesday, November 27, 2013

ww || anak manja papa



manja sgt ngn papa..bila papa balik keje slagi xambil dia slagi tuela nangis..time bwk keta pn sama..nk beriba ngn papa je..semlm otw nk ke hospital coz nk g tgk mak sdara terpaksa ummi kena drive..bila duk ngn ummi ya allah..blh naik muscle la lengan ummi..tp kalau ngn papa senyap je duk..so,kesimpulannya danish mmg anak manja papa..

Sunday, November 24, 2013

free seats lg dari airasia

Thursday, November 21, 2013

botol susu anak-anak

Masa utk menukar botol susu anak-anak tersyg..kbtln littlewhiz tgh promosi akhir thn ummi pn blilah botol baru utk anak-anak ummi..before nie adik isap MAM brand n pigeon yg peristaltic..disbbkn botol tommie tippee seakan sama ngn pigeon ummi decide nk bli botol tommie tippee la plak..jimat skit..2 botol tommie tippee sama rege dgn sebotol pigeon peristaltic..uwaaaa..

Disbbkn adik pn dh nk msk 10 bn ummi bli yg 9 oz trs tiap brand..kang kalau bli yg 5 oz nk kna ulang buat susu plak.tp ikutkn skrg adik plg byk isap 5 oz je..dh kata nk save..bli yg bsr trs..ekekeke..

Kakak pn peminat tegar MAM bottle jgk..bila tgk adik ada botol br siaplah..dia pn jeleslah..kbtln bottle MAM kakak ada lg yg ummi bli dlu n xguna lg so guna yg tue jelah..

Ummi biasa akan bli botol bila ada sale je..kalau time xde sale telan air liur tgk..time sale oklah lg..kalau yg tommie tippee 2 botol br rm36 berbanding rege biasa rm56 xsilap..yg MAM plak rm44.90 xsilap..rege biasa rm50++ jgk..so jimat bykkn..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, November 20, 2013

wordless wednesday

pic semlm..

                                     bersiap nk g tgk tok ngah danish kat hospital trg
                                                

                                             turun dr wad singgah mkn kat sini
                                                  kesian anak-anak dh lapo


                                                       tertido kepenatan

Monday, November 18, 2013

jadual gaji tahun 2014


thn dpn bln oktober dan disember je gaji awal..tp xdelah seawal mcm thn nie..nie pn dah semput nk menunggu gaji..

bila anak tak sihat

cerita last week..ptg kamis tue ummi balik je dr keje adik ok n sihat lg..rutin harian adik bila ummi balik keje mesti nk main kat laman rmh..kbtln skrg cuaca masih elok dan xujan,mmg ummi akan bwklah adik main kat laman rmh..biasa ptg ummi akan bwk turun walker & ltk adik dlm walker sambil-sambil suapkan adik bubur nasi..mmg licinlah bubur nasi..smbil mkn smbil tgk 'bebird'..


      nk tgk persekitaran br abis mamam..anak oh anak..

cerita bermula lepas maghrib ari kamis..ummi rasa bdn adik dedar mcm nk demam..sempat lg g dinner ngn ma abah..balik dr dinner ummi check suhu bdn adik..suhu bdn adik time tue 38.4'c okeh..terkujat mak..maka bermulah kisahnya..ekekeke..

                                         si manja ummi papa demam..
                                  
jumaat tue adik dh ok balik..kbtln dh jnji ngn kakak dania dan kazen dia nk g jejln so ummi tunaikan jnji diorg..bwklah diorg pegi ke pantai teluk ketapang ..time nk blik dr pantai tue bdn adik start panas balik..uwaaaa..trs balik sbb adik mmg xselesa plus merengek je..bila suap je ubat sejuklah bdn dia..bila dh kebah sikit startlah adik melasak..then bila dtg balik pns bdn dia tue mulalah nk merengek & nk menempek je..

sabtu tue,kbtln papa nk g bli brg keje dia so ummi ikutlah skali..ummi nk bwk adik g kinik dr nazri tempat ummi scan adik time preggy dulu..

                                              xlarat mmg tido je keje dia..
                                       kalau x jgn arap mcm nie kalau dlm kete..
                                         siap  blh bikin ummi stress okeh..

smp kat kinik we olls daftar time tue jam 11 am..amik ko kul 1.55 pm br dpt jmpe doc..bygkn brp jam we olls tggu..msk jumpe doc xsmppn 5 minit..uwaaaa.lps keluar dr kinik we olls pn cr kedai utk mkn..ikutkn nk mkn mee bwh jmbtan jerteh..tp bila pikirkn adik xsihat dan cuaca terlampau panas so tkr pikiran..kena cr kedai yg selesa..utk keselesaan anak-anak jgk..so we olls decide mkn kat pizza hut..

                                                      muka xlarat..


                                     ummi suapkan mashed potato n soup mushroom utk adik.
                                       byk jgklah adik mkn..lega rasa..


                                                   pic semlm..adik dh back to normal



                                 xnak ngn ummi..nk memerap & melekat dgn papa je..
                                       ummi suka sgt..hehehe..

pg td sms my sil, adik dh mkn mcm biasa..siap abis semangkuk bubur nasi..fuhh..lega..
                       

Thursday, November 14, 2013

9 bln

10/11/13 genap 9 bln si hero ummi papa..sekejap je masa berlalu..pejam celik pejam celik nk msk sethn dh..

Semlm pegi klinik checkup adik berat br 7 kg..nurse kata next month if berat naik xbyk gak kena pegi jumpa doc pakar pemakanan..uwaaaa..adik kategori pemkn jgk compared ngn kakak dlu..tp bila dh start melasak mane berat nk naik nurse ooiiii..skrg nie lglah..dh pandai bgn n meniti..lg berat ssh nk naik..mcm benci je ngn nurse..mcm menyampah je..mcm serabut je..wakakaka..kang dh xpepasal tue..

Biarlah dik kamu berat naik byk ke sikit ke janji adik sihat n membesar mcm knk-knk lain ckp dgh bg ummi..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, November 10, 2013

tahniah mawar dan fizo

                                                 majlis pertunangan semlm,9/11/2013
                                                     sama cantik sama padan
                               

                                                   alhmdulillah..
                        dgn skali lafaz dh sah bergelar suami kpd puan mawar karim

ari nie plak majlis pernikahan diorg dilangsungkan di tmpt yg sama diorg bertunang semlm iaitu di rmh mawar..diorg telah selamat dinikahkan lbh krg jam 9.35 am td.. Pihak lelaki membawa 7 dulang hantaran berupa Cincin, Mas Kahwin RM506, Motor Vespa, Kek berupa Hot Burger, Beg tangan, Jam, Al-Quran dan jongkong emas bertulis ‘Fizo Love Mawar’ seberat 1.011 kilogram. Manakala pihak perempuan membalas 9 dulang hantaran berupa Cincin, Motosikal Ducati bernombor plat WWF120, helmet, jaket, MC Book, Beg duit, kek dan set penjagaan diri.




selamat pengantin baru diucapkan dan semoga ikatan cinta korang berdua berkekalan ke syurga..amin..

futnote: ari nie jgk genap 9 bln umur adik danish aryan..smoga adik diberi kesihatan berpjgan dan mmbesar menjd ank yg soleh dan menyejukkan ummi dan papa..

Thursday, October 31, 2013

hari lawatan tabika kakak

last week, tabika tempat kakak blaja ada buat lawatan..bknnya jauh pn..dlm daerah je..kbtln lawatan dibuat pd hari selasa,so ummi terpaksa amik cuti rehat..ari selasa tue mcm biasa, adik danish kena tgl umh cik yaa dia..kalau bwk dua-dua without papa haru -birulah dunia ummi..mana nk tgk kakak..nk kena layan adik lg..

kul 8.30 ummi n kakak br smp kat tabika kakak.tuepn bas tggu kami jer lg..wakakaka..lambat punya psl..hahahaha..smp je trs bas gerak ke agro resort..lbh krg jam 9.30 am kami semua smp kat agro resort..kena plak tggu lg satu bas rombongan dr tabika kg bukit putera..lam ke main jgk nk menunggu diorg smp.. smp jer 1 lg rombongan trs  aktiviti mewarna dimulakan dlu..kiranya mcm pertandingan mewarnala..ibu & ank blh join skali..masa yg diberi utk mewarna dlm setengah jam..



                                            nia tgh tiru idea dr aqil n niffail..hehehehe


                                                      ke main lg kakak..


                                               tgk apa jd kaler jerry yg kakak warna..
                                                       warna warni skali..
                                          btg pokok kelapa pn sama..wakakakaka..


                                          setel mewarna mntk air kotak sbb dahaga sgt


                                                      kakak with abg aqil & niffail..
                                                 teman gaduh & bergelak tawa di tabika


                                                        jari wat peace
                                                       mata pandang ke lain..


                                           smentara tggu train nk g round kwsn agro


                                              kakak ralit duk tgk pemandangan..

selepas abis ronda kwsn & tgk pemandangan,maka bermulalah aktiviti mandi kolam..kolam kat sini dahlah kecik..nk menampung dua tabika skaligus mmg xtertampunglah..lbh krg jam 1 pm kami semua bertolak balik..kakak ke main happy sakanlah sbb dpt join lawatan even pegi tabika ikut angin dia..mari angin rajin dia pegi tabika,kalau dh dtg angin kus-kus dia mmg xknnya g ..

Tuesday, October 29, 2013

donald duck style


pic latest bdk byk akal..xlama dh nk msk 9 bln..skejapnya masa berlalu..2 ari lps dh pndai bgn siap duk berdiri tegak kat sofa..bertempik sakan ummi takut jatuh..jgnlah cepat sgt nk berjln dik..xlarat ummi nk kejar kamu nnti..skrg pn xlarat nk kutip dah..asal ltk dpn tv skjp tgk dh ke dapur..


Wednesday, October 23, 2013

ww || anak-anak anugerah tak ternilai

Ummi luv saham dunia akhirat yg allah bg kat ummi ngn papa..trima kasih ya allah..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, October 21, 2013

kakak vs adik

Fuhhhhh..sejak beranak dan bertitle anak dua nie belog pn dh jrg berupdate..before nie everyday ada je bnda nk berupdate..xtau knapa penyakit mim alif lam sin kuat sgt menghantui diri..ikutkn ari-ari buka n baca jer belog org lain..kdg shari 2 ke 3 kali duk buka belog diri sendiri tp bila buka je xtau nk update mende..padahal dlm kpala byk mnde nk update..

Ok stop..pjg berjela intro..ari nie dtg mood nk mengarang entry pjg berjela la jgk..ikutkn sblm nie entry blh bilang  patah perkataan je..hehehe..sementara tgh free nie n idea tgh mencurah-curah blhlh menaip pjg sikit..

Antara mereka mmg dua bradik..tp antara mereka dua bradik byk sgt beza..yg utama skali bila jmpa je ngn org mesti org tnya nape kakak putih adik masak aka gelap sikit..dh itu ketetapan yg allah nk bg nk wat cmne..yg penting sihat dan membesar bagai johan itu lbh utama n penting utk ummi papa..

Then dr segi pergerakan aka milestone plak adik lbh cepat dr kakak..kakak meniarap masa umur 6 bln lbh..adik smggu nk msk 6 bln dh meniarap..dr segi mnyusur pn beza byk..dlm 7 bln adik dh dpt myusur..now adik dh siap merangkak setapak dua..kakak dlu umur 11 bln br merangkak..dr segi melasak dh tentu adik lbh dr kakak..mmg lasak yg amat..xsmp 9 bln lg dh dua kali jth katil..ekekeke..now dh pandai turun bendul dr ruang tamu ke tngga utama..xtaulah bila dh dpt berjln nnti cmne..nmpknya kurus keding bliklah ummi..br nk mrasa naik berat bdn..hehehe..

Part mkn plak mmg jauh beza n ketara sesgt..masa zaman kakak dlu time tue xcelik it sgt lg..hehehe..bila thu ke kakak nk mkn trs ummi sogokkan dgn nestum..kakak mkn nestum smp umur 9 bln n cntinue dgn nasi lenyek..tp bila adik nie trs dtg rase bersalah sbb bila join group pemknan utk bayi kat fb gtau nestum xberkhasiat trs dtg penyesalan yg xsdh..tp benda dh berlalu xleh nk tarik blik dh..so utk adik nie mmg ummi nk bg yg terbaiklah..ummi mulakan dgn bg puri dlu kat adik..memula ummi try bg puri epal n adik dpt trima..then gilir-gilir dgn buah pear,pumpkin,potato,sweet potato..alhmdulillah adik dpt trima..thsn bila umur adik 7 bln ummi try buatkan bubur nasi..alhmdulillah..pn adik dpt trima..

Masa ry ari tue kbtln blik umh mil kononnya ummi mls nk buat puri sbb blnder umh mil xde so ummi blikn nestum nk mdhkn keje ummi..skali setin nestum tue langsung xberusik..lngsg adik xmkn..snggup tahan lpar..dek krn kasihankn adik trs ajak papa ke umh my sis n blikn buah epal..bila dia rasa je puri mkn tnpa henti smp abis semngkuk..

Tang gigi plak kakak seawal 6 bln dh tumbuh gigi..adik smp skrg dan dh nk.msk 9 bln blm ada tnda nk kuar gigi pn lg..bila tgk adik duk kunyah2 lidah mcm nk tumbuh gigi tp bila rasa ngn jari lngsng xde tnda pn..xpelah dik..lmbt kuar gigi lmbt rosak sikit bak kata org tua-tua..xtaulah..

Now,kakak pn dh mkn bsr dan blh diarap dh..kdg dtg jgk angin mmbuli dia siaplah adik jd mangsa kakak..kdg kesian kat adik..tgk kakak kemain tersengih tersenyum nk main ngn kakak..blh kakak wat dunno..huhuhu..

Adik smp skrg masih lg menyusu susu ummi..alhamdulillah..syukur pd rezeki yg allah bgkn kat sy..disbbkn nk tebus kesilapan lalu ummi bertekad jgk nk menyusukn adik sehingga adik 2 thn..insyaallah..kakak dlu smpt rasa susu bdn ummi dlm pantang je..iyelah dh katakn dulu xcelik it dan ilmu tntang penyusuan bdn masih cetek..tue yg nekad jgk kali nie..alhamdulillah..

Even ada beza antara kakak dan adik dua-dua tetap kesygn ummi dunia akhirat..ummi doakan anak-anak ummi mnjadi anak yg soleh dan solehah..baik n dgr kata org tua..berjaya di dunia akhirat..menyejukkan dan membahagiakn ummi papa dan sentiasa dilindungi dan dinaungi di bwh payung yg mah esa..amin..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, October 09, 2013

ww || kena buli

adik kena buli ngn papa..

Published with Blogger-droid v2.0.10

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...