MoGa BeRKeKaLaN HiNGGa aKHiR NyaWa =))

Daisypath Anniversary tickers

PeRMaTa HaTi KeSaYaNGaN uMMi & PaPa

 Baby Birthday Ticker Ticker

PuTeRa PeNGiKaT CiNTa KaMi

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, February 27, 2013

sehari sblm kelahiran muhammad danish aryan

Dh lama nk buat entry nie tp dek kekangan masa smp ke sudah xberupdate jgk entry nie..so, di kala my lil boy tgh syiok tido blhlah update entry skjp..

Penat rupanya bila ada anak dua..even kakak blh dikategori dh bsr n blh diharap sbb dh umur 4 thn tp ummi ttp xbg kepercayaan 100% kat kakak bila kakak berada dgn adik..lg satu kakak mmg nk attention dr ummi mcm zaman ummi melayan dia time adik masih dlm tummy ummi..cik kak oiiii..kamu dh ada adik..kena kongsi kasih syg dh ..ada jer benda dia buat kat adik..even adik dh tido ditepuk-tepuk jgk adik smp adik tgh lena tido blh terkejut balik..dhlah skrg kakak demam full pakej ngn batuk n selsema mmg btl-btl nk fully attention dr ummi..mujur gak semlm papa balik,so ringanlah skit tugas ummi..semlm pn papa dh bwk kakak pegi klinik takut lelah dtg menyerang blik..alhamdulillah..doc kata xlelahpun, just batuk biasa..blik umh papa suapkn ubat n tido..msk ari nie dh 2 ari kakak x g school..sian jgk nk paksa-paksa..

Pjglah la plak duk melalut intronya..padahal tajuk benda lain kn..xperlah..kira random update..muahahaha..

Ok..back to the title..sabtu,9/2/13 pagi-pagi bgn coz nk kena attend knduri kawen bff ummi kat angullia beach resort marang..jarak dr umh kami ke angullia tue blh tahan jauh gak..lbh krg sejam perjlnan gitu..kul 8 am kami dh gerak sbb my bff akan diakadnikahkn jam 9 am..mmg papa ke mainlah pecut keta..ngam-ngam kami smp kat masjid mjlis akadnikah br nk bermula..

Setel mjlis akadnikah, bekpes dulu kat tingkat bwh masjid..kbtln my bff sediakan mkanan utk bekpes so haruslah sesi mengetatkan perut dlu..baby dlm perut ummi pn dh mntk mknan coz kami xsempat nk bekpes sblm trn dr umh..then,sementara nk tggu majlis bersanding pd pukul 2.00 ptg so ummi suggestkn kat papa utk ke giant dlu sbb present utk my bff xsempat beli lg..kelgkapan utk berpantang n myk telon baby pn xbeli lg..dptlah kami cari skali kat giant tue skali..sempat lg tue bwk perut di kala 39 mggu..hohoho..

Setel beli adiah n kelengkapan ummi n baby trs zasss ke angullia beach resort nun kat marang nun..smp kat angullia ngam-ngam jam 1.30 pm..mandikan kakak dlu dek kepanasan kat bilik kwn ummi..diorg dtg dr kL n booking bilik kat situ..katanya sng tempah kat situ skali..time tue my bff tgh bersolek n bersiap-siap utk mjlis persandingan..kata kul 2 pm tp terlajak jgk ke jam 3 pm sbb pengantin lelaki tpksa kena redah jammed..diorg duk kat sumai beach resort area kat batu buruk..

Bila org tgk prut ummi n tanya bila due ramai yg duk kata balik jer dr wedding tue mesti ummi akan bersalin..blh kata kat 10 org duk kata mende sama..kwn ummi yg keje medical assistant pn kata cmtue gak..dia kata idung ummi dh kembang setaman..mmg dekat sgt nk bersalin dia kata..hohoho..kakak plak mybe ngntuk coz bgn awal n penat kejenya nk suh ummi dukung dia jer..fuhh..bygkn bwk baby lg dlm perut pastu kena dukung kakak lg..mmg superb penatlah..

Lbh krg jam 4.30 pm we olls decide nk balik awal coz kepenatan yg teramat even majlis xabis pn lg..pic we olls sefmly xsempat nk transfer dr kamera gajah kami..so msk jerlah mane gmbr yg ada lam phone ummi jer..

Time on the way blik tue ummi dh rasa perut ummi semcm..ummi suggest kat papa better lalu kut highway sbb kalau ikut laluan bdr konpem jammed..maklumlah 9 feb tue sehari sblm cny..mesti org dr pantai barat br start balik kg n jln pn sibuk sbb ramai org buat kenduri kawin kiri kanan jln utama..mmg mkn masalah sikit..

Ngam-ngam 5.30 pm kami smp kat umh..time msk toilet nk shi shi ummi terperasan ada lendir plus darah kat pantyliner yg ummi pakai..trs..apakah aku dh nk bersalin ke weiiiii???

Later entry part bersalin ehhh..amik ko, masin abis mulut-mulut org yg duk kata ummi akan bersalin sesmp jer kat umh..last skali yg kata cmtue my bff..siap suh bersalin cecepat sbb dh setel majlis dia..siot jer ko jenab..hahaha..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, February 25, 2013

makanan org berpantang

Semlm ma n abah ke jerteh..trs ummi kirim kat ma n abah srh blikn ladu..ladu nie dibuat dr rempah ratus n cmpuran lada hitam..mmg elok kalau org pas bersalin mkn..rupa dia skali imbas mcm dodol pn ada..area setiu xde jual mnde nie..area jerteh n kb adalah jual mende nie..tuepn kat psr biasa jumpa..

Abah bli 3 plastik utk ummi..satu plastik RM2 jer..bila pas mkn jer trs ras hangat je kat dlmn bdn..thanks abah n ma blikn ankmu mende nie..

16 ari tlh slamat dilalui..28 ari lg bakal dilalui..hohoho..chaiyoookkk..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, February 20, 2013

ww || saya xnak tido

Aiyooo..ini bdk kecik mmg suka berjaga siang n after maghrib..biasa kul 10.30 mlm tido n kejut blik skitar jam 3.00 pg n 6.00 pg..tuepn bgn just nk nyusu..sgt xmenyusahkn ummi utk berjaga mlm..good boy ank ummi..

Poo-poo pn time nk mndi pg..lg menyenangkn keje ummi..masa ari pertama till ke 8 je baby suka berak mlm..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, February 18, 2013

second cheque from nuffnang

Alhamdulillah..dh smp kat tgn pn cheque nie..kalau ikutkn last year lg cashout,xsilap bln 11..tp disbbkn ummi cashout awal bln so terpaksalah menunggu lama..time tue tgh frust ngn stqtus gliteratti yg tiba2 bertukar ke non gliteratti..ikutkn jumlah me yg dpt byk lg tp bila  status bertukar automatik amount be yg tgh duk running jd sparuh..kalau x mau 100 lbh jumlah sume..tp xpelah dr xdpt langsung kurang2 dpt jgk..syukur alhamdulillah..

Nmpknya tggu ummi abis pantanglah br clearkn cheque nie..even xsmp 100 tp oklah..xde org nk bg free-freekn kat kita duit..

Utk thn nie xdpt satu pn lg be yg pihak nuffnang bg..hope pihak nuffnang bermurah hatilah bg more n more be utk belog yg xbrp nk pemes amos nie..

Sunday, February 17, 2013

anak-anak ummi

Update secara shortly..

Kakak dania with adik danish aryan..later update pjg lebar ehhh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, February 07, 2013

breastpump, botol susu & bedung dh smp

ahad order semlm dh smp pn brg-brg anak ummi..alhamdulillah..persiapan utk baby fully completed dh..
cuma myk telon je lg yg xbli..insyaallah kalau sabtu nie still xbersalin sempat lg pegi cari smbil2 pegi majlis kawen bff ummi kat angulia resort marang..kehlasss ko nyah..siap buat kat resort lg..

sabtu tue dh ke bdr kuala trg..setel checkup kat kinik kuarga ajak papa ke kedai brgan baby, Xiri kiddies..sape duk area trg mesti tau mane kedai nie kn??nie jer kedai baby terbesar kat trg..huhuhu..ingatkn nk cr botol mam anti colic kaler blue..kater baby boy kn??sume harus birulah..muahaha..tp syg kaler biru out of stock..so papa kata bli online jerlah..lg pn skrg tgh sale smpena CNY..so ummi ikutkn jerlah..ummi bli botol mam ngn littlewhiz.com..ummi blikn utk kakak nia jgk..xadil la asyik baby jer dpt brg baru kn??ekekeke..

tang breastpump plak kbtln tertengok kat nuriz shar kat fb murah..so grab skalilah..impian utk ank kedua nie nk fully bf..insyaallah..hope tuhan murhkan rezeki utk baby smp 2 thn..setelah duk review mane breastpum terbaik dr segi suction sume ao ummi nekad nk amik avent manual utk baby ...sng nk guna evwn kat mane-mane pn..breastpump nie tgk rege kat mybbstore telan air liur kejap..paling murah jumpe rm177..tp ngn nuriz shar nie RM155 included postage..dhlah yg nie latest design..for me dh murah kot..

then tang bedung tue ummi bli skali ngn rompers kat fb..kbtln bedung yg smp sblm nie koyak so ummi tkr  baliklah..kalau koyak belah dlm ok la org xnmpk nie blh luar..

now,tgh menunggu ketibaan rocker fisher price plak..isnin post mybe pas raya cina kot smp sbb dia pakai pos parcel..pos parcel biasa 5-7 ari bekerja br smp..huhuhu..xpe yg nie lewat sikit pn sbb baby xguna pn if ummi terberanak di saat nie pn kn?? tgk kat mybbstore rege rm300++ jgk..tp ngn kikacollection nie 190 jer included postage..lg pn xrugi bli sbb kakak nia pn still blh guna jgk..

bila brg dh fully completed br rasa lega..now tggu baby kuar jelah lg..next week dh 39 weeks..nmpknya baby nk duk lam tummy ummi lg ehhh..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, February 06, 2013

ww || gambar pasport kakak

puas pujuk suh duk diam..dan inilah hasilnya..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, February 04, 2013

38 weeks sudah

Random update..sabtu pegi checkup kat kinik kuarga..disbbkn ari rabu tue trasa mcm air ketuban pecah trs ummi was-was dh nk bersalinkah aku??padahal last week br 37 mggu..

Smp kat kinik kuarga tgk umat ya allah,ramainya..padahal time tue jam 12.30 pm..alang-alang dh smp tggu dan trs menunggu jelah dgn hati yg pnh dgn kesbrn..

Lbh krg sejam jgk menunggu br giliran ummi dipanggil..before tue timbang dlu..berat ummi 53 kg..tekanan darah plak 110/70..then part yg ditunggu adalah scan..doc scan baby sume ok n aor ketuban masih byk lg..n nie doc yg KEEMPAT mengesahkan baby dlm tummy ummi baby B.O.Y..hehehehe..doc gtau if 12hb nie still xdeliver doc suh dtg balik utk check air ketuban n nk check bukaan..trus kegerunan di situ..dh dpt bygkn kesakitan di check itu..tp xpelah utk kebaikan bersama..

Then ari nie pegi checkup kat kinik desa..berat sama ngn checkup kat kinik kuarga 53 kg..tekanan darah 100/70..pergerakan jantung baby 136/bpm..kedudukan baby pn ok..n next checkup for kinik desa pd 13 feb..

Semlm start lps maghrib pinggang dh mula rasa lenguh-lenguh n perut dh mula mengeras..smpkn semlm tido pn xlena sgt..hope smpatlah 9 feb nie coz nk kena attend wedding my bff kat marang..

Published with Blogger-droid v2.0.9

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...