MoGa BeRKeKaLaN HiNGGa aKHiR NyaWa =))

Daisypath Anniversary tickers

PeRMaTa HaTi KeSaYaNGaN uMMi & PaPa

 Baby Birthday Ticker Ticker

PuTeRa PeNGiKaT CiNTa KaMi

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, August 22, 2013

raya pertama 2013

Salam syawal ke-16..dh msk sparuh bln syawal br dtg mood nk update citer sal raya..hehehe..nie pn penyakit M.A.L.A.S masih menghantui si tuan tanah..tp bila pikirkn raya bknnya tiap-tiap bulan maka harus merajinkan diri jgk utk mengupdate..kalau x raya thn dpn plak br ada entry sal raya..hehehe..

This year kami beraya di chalok dulu..last year dh turn kelate a.k.a turn papa dlu..so xyah pikir nk gaduh apa kita ikut sistem giliran sudah..hehehe..this year jgk my sis yg duk kelate beraya kat chalok jgk dlu..so meriahlah suasana raya kami..dahlah kami adik bradik xramai mcm org lain..kami just 5 bradik je..bila berkumpul ttp mcm xberkumpul..tgk keluarga org lain pnh keta kat laman n riuh rendah rumah trs dtg perasaan jeles okehhh..tp itupn masih ttp bersyukur..

Mlm raya mmg riuh rendah suasana..abis je berbuka puasa kakak nia ngn sepupu sepapat yg lain riuh rendah duk main bunga api kat laman rmh..mlm tue jgk kami adik bradik pakat beramai memasak kat dapur..mmg meriah sgguh rasa..mlm tue xsilap kul 2 pg br kami semua tido..itupn sbb letih n mengntuk yg teramat..

Pg raya mcm biasalah..siapkan anak-anak dlu br turn ummi plak bersiap..mcm kebiasaan tgl ummi,kak ngah n kak long xg solat sunat raya..so kami siapkan mana yg perlu kat rmh..after setel mkn sume maka bermulalah sesi bergambar ikut fmly..tp pg tue my bro yg ketiga lambat so mmg xde fmly pic kami semua..mmg every year mcm tue..tensen rasa..xpnh lg dpt bergmbr kami semua 5 bradik..grrrrr..pic fmly yg ada pn hnya fmly kami ajo..yg len duk lam dslr lagik..

Setel bergmbr sume maka bermulalah sesi beraya ke rmh besan ma a.k.a mertua kak long..then ke umah spupu ma n otw blik singgah braya di rmh sanak sedara lg..hitung punya hitung lbh krg 8 buah rmh jgk kami beraya..giler punya penat..danish smp xckp tido sbb ikut kami beraya..hahaha..

Mmg resmi kami mcm tue..sbb raya kedua kami akan beraya di kelantan plak..citer raya kedua dan strsnya tggu next entry yg xtau bila plak dtg angin rajin nk update yer..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, August 06, 2013

salam aidilfitri

ari nie dh 28 ari kita semua umat islam menjalankan ibat puasa..insyaallah lusa, 8/7/2013 kita semua akan menyambut hari lebaran..sekejap dan pantas jer masa berlalu..semoga ibadah kita diterima oleh-Nya..

esok ummi dh start cuti..selasa insyaallah br msk keje blik..nie pn bru jer balik dr pasar..cari tudung raya & beli barang dapur mane yg xcukup lg..alhamdulillah..totally sume dh lengkap..

                                           anak-anak yg memeriahkan lg suasana raya


this year turn ummi dulu..last year dh turn papa kn..insyallah raya kedua baru kami balik ke kelantan negeri cik siti wan kembang..ekekeke..

di kesempatan ini kami sekeluarga ingin mengucapkan :


kepada perantau yg akan pulang ke kampung tercinta semoga berhati-hati di jalan raya..pandu cermat jiwa selamat..

salam suci lebaran.. =)


Thursday, August 01, 2013

bertambah sethn lg umurku..

hari nie genaplah umurku 28 thn..dh di penghujung 20-an dah pn..aissshhh..dh kertua nmpknya..ekekeke..

Alhamdulillah, semasa aku menaip ni, aku masih dapat lagi dapat bernafas di bumi Allah, bumi Malaysia yang bertuah ni..alhamdulillah jgk,ari nie 23 ari semua umat islam berpuasa aku masih diberi nikmat utk berpuasa pnh..hope dpt menghabiskan ibadat puasa thn nie tanpa perlu diganti..even last week diuji dgn demam n anak-anak xsihat tp sanggup jgk menggagahkan diri utk puasa.. Tiada yang lebih diharapkan melainkan diberikan kesihatan tubuh badan yg berpjgn,dipanjangkan umur yg diberkati oleh-Nya,dimurahkan rezeki sepanjang masa.. Allah memberi rezeki bukan sahaja secara live - duit ke, maybe ada rezeki yang kita tak tahu itu rezeki..
thn nie adiah papa kata dpt adik danish..aci ker??hehehe..apapn itu dh kira ok utk ummi..syukur sesgt dikurniakan sespg anak pengikat cinta antara sy dan encik suami..
                                                     me with anak-ank tersyg..

                                                             ^____*


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...