MoGa BeRKeKaLaN HiNGGa aKHiR NyaWa =))

Daisypath Anniversary tickers

PeRMaTa HaTi KeSaYaNGaN uMMi & PaPa

 Baby Birthday Ticker Ticker

PuTeRa PeNGiKaT CiNTa KaMi

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, September 25, 2013

ww || anak-anak after deliver

Mana yg sama & mana yg xsama..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, September 23, 2013

Pelarasan Gaji Baru 2013/2014 1.4 Juta Kakitangan Awam

Pelarasan kenaikan gaji baru 2013/2014 kakitangan awam : Jikalau sebelum ini iaitu sekitar bulan Julai 2013 tempoh hari, kalangan kakitangan kerajaan telah pun menikmati & menerima Kenaikan Gaji Tahunan yang baru..Dan berita gembira buat 1.4 juta kakitangan awam tidak akan berhenti setakat ini sahaja. Ini kerana….

Pelarasan Gaji : Gaji Baru Naik Berkuatkuasa Seawal Disember 2013?

Berita ini, baru Berita Semasa perolehi langsung daripada Putrajaya sebentar tadi.

Berdasarkan maklumat yang pihak Berita Semasa terima melalui salah seorang panel yang menjadi wakil bagi pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) yang telah terlibat secara langsung dalam pelarasan gaji baru kakitangan awam kali ini memaklumkan akan ada berita gembira  sekitar 3 bulan daripada sekarang di mana pengiraan untuk pelarasan gaji baru telah pun dijalankan dan dijangka akan mula dikuatkuasakan sekitar bulan 12 (Disember 2013) ataupun awal tahun 2014. 

futnote: kalau btl alhamdulillah..

sumber : sini

 

Tuesday, September 17, 2013

promo lagi


aa wat promo lg..kali nie katanya 1 million free seats..so sesape yg nk booking blhlah booking..booking from 17 - 22 sept..travel period thn dpn okeh..

futnote: tgh aim nk g kk..my sis bgtau now xpyh trnsit kL, blh trs amik ticket dr kb direct ke kk..hohohoho..nmpknyakena menabunglah kalau nk g..

Thursday, September 12, 2013

bakal tunangan fizo omar


sape xkenal pelakon,pengacara,tauke hot burger nie..td terbaca dlm belog abg nara dan  forum cari psl hero semalaya merangkap bisnesman yg berjaya nie nk bertunang..bakal tunangannya jns yg suka berbisnes jgk..siap bertudung dan cantik lg..bakal tunangan fizo nie dgrnya duta merangkap anak owner fareeda..


                                             bakal tunangan fizo..


sama cantik sama padan bak pinang di belah dua..kala btl si mawar nie tunangan fizo alhamdulillah..dh menepati ciri-ciri wanita pilihan dia..

Wednesday, September 11, 2013

bertambah usia hubby


Ari nie bertambah lg umur encik teman..Selamat hari lahir cinta hatiku..smoga pjg umur,dimurahkan dan dilimpahkan rezeki utk kita sekeluarga,diberi nikmat kesihatan berpjgn,moga makin bertambah ikatan syg dan cinta antara kita berdua,moga menjd suami dan papa terbaik utk syg n anak2..we luv u so much...

 

Tuesday, September 10, 2013

7 bln n milestone danish

Alhamdulillah..ari nie lil danish ummi n papa dh genap 7 bln..sekejap jer masa berlalu..pejam celik pejam celik xtrasa masa mkn singkat..seriously ummi rindukan moment time adik masih lam pantang..wangi jer bau baby..

Jumaat last week adik tiba-tiba je demam..start tghari trs panas bdn n nk berdukung..asal letak je atas tilam or toto trs uwaaaaa...tension ummi..nk buat satu apapn xblh..demam nk beralih bulan agaknya..ma kata demam nk dpt akal baru..hehehe..

Stakat ari nie adik sgt menyenangkn ummi..berjaga mlm hanya nk susu je..now adik pn dh start mkn..before nie ummi buat puri epal,pear,lai,ubi kentang,pumpkin,carrot n sweet potato..alhamdulillah..sume puri tue adik mkn tnpa ada mslh papepn.

Bila dh pass mkn puri,skrg ummi dh ajar adik mkn bubur nasi..xpadan tuan kecik..bila mkn mmg byk..tgk org mkn dia pn sibuk nk mkn jgk..

Skrg adik dh mkin melasak..bila ltk je atas toto konpem sekelip mata dah xtau toto kat mane..adik jns suka gulingkn bdn dia..xde tandapn nk mnyusur..sejak pas demam nie nmpk adik kerap duk angkat dada n perut mcm nk merangkak..

Gigi masih xde tanda nk tumbuh..ingatkan demam ari tue nk tumbuh gigi sbb ummi tgk air liur meleleh..rupanya lidah adik kena ulser sbb ummi mkn durian byk sgt..hehehe..kesian adik..

Apa pg ye milestone adik..hehehe..masa kakak rajin sgt update milestone kakak..sian adik..ummi jnji akan update jgk even xsetegar mcm kakak dlu..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, September 05, 2013

mandi-manda di merang suria resort

Fuuuuuuuuuuuuuuuhhhh pepjg smp muncung mulut..hehehe..dh lama xupdate..byk crita nk update tp asal nk update xtau nk mula dr mane..huhuhu..

Last week ummi berkampung di merang suria resort dr ari isnin smp rabu utk majlis membuka tender makanan bermasak..ummi xtido kat situ pn,just berulang dr rmh sbb dekat je dr rmh..dekat x dekat dlm 20 km jgk..tp kira dekatlah lg..ikutkn ummi kena stay situ tp bila pikirkn adik menyusu bdn terpaksa kena mntk pelepasan xstay kat situ..

Disbbkn ummi berjanji ngn kakak nk bwk mandi kolam ari selasa kbtln keje siap awal so srh papa bwk anak -anak mandi kolam..my sil  aka cik yaa yg  jaga danish time ummi dtg keje pn ikut sama..anak-anak bila jmpe kolam apa lg..mmg suka yg amatlah..

                                                        
                                             nangis sbb mengantuk yg amat..
         
Papa terpaksa kena mandi sama sbb nk pantau kakak n her cousin..memula adik papa just bg main air cmtue je..skali meronta-ronta nk mandi sama..ummi srh papa mandikn jgk adik..ikutkn nk guna pelampung tp kolam mandi kanak-kanak sgtlah sempit trs xjd guna pelampung..kebtln masa yg sama ada bdk-bdk lain mandi sama..

Next time insyaallah ummi akan bwk anak -anak mandi kolam lg..

Published with Blogger-droid v2.0.10

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...