MoGa BeRKeKaLaN HiNGGa aKHiR NyaWa =))

Daisypath Anniversary tickers

PeRMaTa HaTi KeSaYaNGaN uMMi & PaPa

 Baby Birthday Ticker Ticker

PuTeRa PeNGiKaT CiNTa KaMi

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, April 17, 2014

kakak diuji lg

sehari sblm bahagian adik , now giliran kakak plak.. ummi balik keje ari selasa tue tgk kakak letih dan xbermaya..cik yaa gtau asma kakak dtg balik..

balik jer rmh,kakak batuk dan ummi tgk nafas kakak laju semacam..dalam hati duk risau dah..ummi bgtau kakak lps abis citer bkn aku xcinta baru nk bwk kakak g hospital utk sedut neb..hehehe..sempat lg tue..kuat tul pengaruh abg jebat dan mastura..before tue ummi sapukan vicks dan pakaikan socks..ingatkan ok lah..skali bila mkin tgh mlm batuk kakak makin menjadi..time tue dah jam 12.15 pagi..ummi pikir kalau xbwk g sedut neb kakak mmg xkan dpt tidur..huhuhu..

skrg nie area kg ummi ada manusia jenis xpikir musim kemarau ke musim apa..dia buat jgk pembakaran terbuka..plak tue tempat tue jns tanah gambut..api mmg susah nk padam..asap n habuk serta debu pembakaran tue toksah katalah..asal je tghari mmg berbaulah asap..kdg stress jgk..pikir-pikirlah nk wat pembakaran terbuka pn..kena tgk musim gak..bomba dah brp kali pegi tempat kejadian utk padamkan api..tp tmpat yg dibuatnya pembakaran tue kat tgh2 kebun..mmg sshlah bomba nk msk..mungkin nie jgk salah satu punca kakak blh asma..

kbtln plak mlm tue adik plak tido awal..nk kejutkan adik mcm xsmp hati..tp ummi terpaksa dan kena nekad jgk..smp jer kat hospital,trs ke wad kecemasan..msk je kat ruangan kecemasan,MA aka medical assistant check lung kakak..then apalagi,mmg kena neb la..setel neb,kena rest dulu..then doc check kakak..doc xpuas hati sbb dia kata lung kakak mcm xok lg..doc suggest srh warded..tp bila pikirkan adik dgn menyusu bdn dan kakak semstinya nk ummi jagakan dia..ummi request ngn doc if xmsk ward blh ke??doc mybe kesian kot..doc kata blh xwarded,..tp kena sedut neb lg skali utk clearkan lg nafas kakak..

                                                        pity u syg..

                                               saham dunia akhirat sy dan suami..

                                                blh si adik gelakkan kakak..

setel neb kali kedua doc check lg skali lung kakak..alhamdulillah..kakak dibenarkan balik dan doc nasihatkan if asma dtg balik doc srh dtg cepat-cepat ke hospital..alhamdulillah..hope kakak diberi kesihatan yg lbh baik slps ini..

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...