MoGa BeRKeKaLaN HiNGGa aKHiR NyaWa =))

Daisypath Anniversary tickers

PeRMaTa HaTi KeSaYaNGaN uMMi & PaPa

 Baby Birthday Ticker Ticker

PuTeRa PeNGiKaT CiNTa KaMi

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, March 25, 2014

salam takziah utk #mh370..

                                         sukar utk menerima berita yg dikhabarkan..
                                              berakhirlah pengharapan utk mh370
                                        
                                            

                                           kedalaman indian ocean..
                                 




                               dgn lautnya yg bergelora..allahuakbar
                         ya allah..kau permudahkan misi mencari #mh370


                                          

ya allah..xtau nk gambarkan camne perasaan ahli keluarga penumpang dan krew kabin #mh370..semoga tabah menerima ujian yg telah ditetapkan oleh-Nya..sesungguhnya kuasa kita xmampu nk menandingi kuasa Allah s.w.t.. rencana yg telah ditetapkan oleh-Nya adalah yg terbaik..
berharap sgt dpt ditemui bukti-bukti yg lbh sahih lg dan Engkau permudahkan urusan semua penyelamat dlm mencari MH370..

al-fatihah utk semua yg beragama islam dan takziah utk yg bukan beragama islam..

Thursday, March 20, 2014

diy || label lagi

sebelum nie dah buat , tp bila tgk simple & kakak komen besor gedabak trus terperam mcm tue je label yg tue..

Padahal label yg baru nie ummi dh dpt lama dh template dia..tp pc xsupport adobe reader so xleh nk buka..kbtln ada mmber ummi dtg kat pjbt nie dia godek-godek sikit dptlah buka sume mende apa yg ummi donlod sblm nie mlibatkan adobe reader..hehehe..

So,semlm ummi pn taiplah tiap brg utk dilabel..bila siap print je kat kertas sticker lg..sng keje..step pas nie just gunting  n tampal je..pas siap print semlm,ummi sesaje upload  label yg dah siap tue kat group deko dlm fb..skali ramai plak yg like n mntk template nie..siap ada yg request nk tempah lg..hehehe..




Disbbkn dpt free template tue maka sesape yg requested tue pn ummi bg free je..diorg just bg email je..katanya sharing is caring kan..if rakan-rakan blogger pn nak blh jer..just email je kat sy..faizah_1084@yahoo.com.my

Esok,kbtln weken duk pikir misi nk menampal label jelah besok..lg pn xde planned nk ke mana-mana..

Wednesday, March 19, 2014

al-fatihah



Isnin,17/3/2014 kami telah kehilangan mak saudara yg kami gelarkan dgn nama ngah..tiada lg ngah yg kami sygi..arwah ngah meninggal disbbkn mslh jantung..sblm nie kaki kanan arwah telah dipotong disbbkn mslh kencing manis..arwah jgk disahkan terkena strok..terlalu berat ujian utk arwah ngah yg disygi..

Pg isnin,my kazen wasup bgtau arwah xsedarkan diri dan bergantung dgn mesin untuk bernafas..so keadaan arwah mmg kritikal..ikutkan doc hosptal setiu nk transferkan arwah kr hospital sultanah nur zahirah..tapi disbbk keadaan arwah dah dikatakan tenat so doc hospital setiu xbrani nk tanggung risiko if pape berlaku masa dlm perjlnan ke hsnz..si doc suggest utk keadaan ketika itu adalah berserah dan redha..

Ptg isnin tue,kami semua berkumpul di hospital..keadaan arwah time tue mmg tenat sesgt..jantung laju je bergerak..bacaan surah yasin mmg xputus-putus..disbbkn dah maghrib ma ajak ummi balik dlu..ingatnya pas isyak ma nk g plak sbb dh jnji ngn kazen nk tggu arwah if xde pape mlm tue..

Br je kami semua slesai solat maghrib anak arwah call gtau jantung arwah dh mkin slow..kbtln time tue kami mmg sdg bersiap nk ke hosptal..masa kami dlm perjlnan dpt panggilan lg..arwah dh selamat menemui pencipta-Nya yg abadi lbh krg jam 8.40 mlm..

Disbbkn dh mlm,semlm arwah dikebumikan..alhamdulillah,urusan utk pengebumian arwah dipermudahkan..didoakan arwah aman dan tenang di sana..al-fatihah buatmu Siti Meriam Binti Rawi..

posted from Bloggeroid

Monday, March 17, 2014

Herbal Blend Cream Shaklee




kata multipurpose kan..so semua blh guna..sape-sape yg nk blh hubungi sy..sy blh bagi rege kasih sayang..hehehe..

Hubungi saya:

Norfaizah Binti Mohd Nabar
Shaklee Independent Distributor 1113563
WhatsApp: 014-8216664

Call : 017-9204438
Email: faizah_1084@yahoo.com.my
FB: faizah fhakrudy
Page: faizah fhakrudy_shaklee independent distributor

Friday, March 14, 2014

Heaven sesgt bila panas

Skrg sume dah maklumkan..panas yg amat sgt..ujan pn dh lama xturun..belah pantai barat siap jerebu lg..dgn airnya terpaksa dicatu mmg dugaan sgguh skrg nie..bila tuhan cuit sedikit je kita dah mula trasa..di sana nnti camnelah..dgn kehilangan pesawat MH370 yg masih xjumpa-jumpa smp skrg..even dh guna kapal dan peralatan sume yg canggih-canggih tp blm dpt dikesan lg pesawat tue..hope sgt setiap anak kapal dan penumpang dpt ditemui xkiralah dgn apa cara skalipun..in sha allah..

Bila dh panas nie mmg keutamaan air,air dan air..samalah dgn anak-anak ummi..disbbkn panas sgt nie last week kakak request nk pool..katanya nk mandi n nk berendam..kbtln time ummi kat giant tertgk pool super duper murah..apalagi grablah..



Bila tgk anak-anak berendam ya allah seronoknya kalau dpt berendam sama..adik pn sama dh pandai nk main air jgk..bila dpt lps dlm pool nie suka sgtlah..smp biru-biru kaki,tgn n bibir..tp ttp nak main jgk..bila panas camnie mula terpikir alangkah nikmatnya kalau rmh kami berdekatan ngn kwsn air terjun..

posted from Bloggeroid

Thursday, March 13, 2014

tgh kemaruk

sebelum nie dah pandai menapak tp xpandai lg bgn sendiri..semlm ada lg satu kemajuan si hero ummi nie..dah pandai bgn sendiri..alhamdulillah..even masih ketar-ketar dah blh bgn sndiri dan menapak..kalau sblm nie nk kena berdiri dgn bantuan br dia berjln...

                                                     tgh nk imbangkn bdn..

                                            kemain riuh bila blh bgn sndiri..


                            kakak nk amik pic dia sibuk plak nk amik henset ngn kakak

nmpknya pas nie misi nk mengejar si tecik niela plak..bila dh dpt kaki mmg xleh nk duk diamlah..

Tuesday, March 11, 2014

sethn sebln

alhamdulillah..semlm genap umur hero ummi sethn sebln..9/3/2014 adik dah dpt berjln..mcm xpercayapun ada sbb sblm nie adik mmg seorg yg sgt penakut..asal lps je tgn mesti trs duduk..sehari sblm genap sethn sebln siap blh menapak jauh lg..yg kelakarnya bila dia dah penat blh geleng  kepala xnak berjln..

                                              mata pun dh jd mcm mata hantu..
                                                bercahaya jer..wakakakaka
                                                  maklumlah guna enset je..
                                   senapang gajah dh simpan dendiam..lama dah xguna

                                                      chaiyok dik..
               
                                                   tgh nk terpa ummi..
                                           kakak pn sama mata bercahaya jer..

                                                         =)

kakak dulupun umur baya adik jgk dpt berjln..gigi adik pn dah bertambah lg sebtg kat bwh..so total gigi adik skrg dah 4 btg..kadang time dia isap susu ada jgk part kena gigit cik N..sakit plus ngeri rasa..hahaha..

Sunday, March 09, 2014

pray for MH370




semoga ada sinar kegembiraan utk setiap family MH370..in sha allah..

Thursday, March 06, 2014

Exam penolong pegawai sistem maklumat



Last week surat dr spa smp kat rmh..mama buka smp koyak-koyak..hehehe..teruja sgt kot.. Balik keje mama tnjukkan surat tue..

Sabtu nie exam nie..ada dua tiga org jgk kwn ummi dpt exam nie..tp kitorang dpt tempat xsama..exam bermula jam 9.00 am..kepala tgh kosong..xtau nk study apa..nmpknya pakai jwb jelah..lgpn exam nie dlm bentuk objektif je..hehehe..

Redha jelah..kalau dpt jwb alhamdulillah..kalau xdpt jwb berserah jelah..ummi try google sal exam nie katanya byk kna jwb soalan matematik..hohoho..
posted from Bloggeroid

Wednesday, March 05, 2014

ww || cerita bermula


alhamdulillah..we olls selamat fly ke kL sabtu ( 1/3/2014 )..kali nie bwk ma,abah & adik merasa naik flight..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...